неділя, 13 грудня 2020 13:16

Діяльність молодшого Байдена в Україні зацікавила Мін'юст США

Діяльність молодшого Байдена  в Україні зацікавила Мін'юст США
Речник перехідної команди Байдена-Гарріс відмовився коментувати ситуацію. Фото: Global Look Press/Ron Sachs

Міністерство юстиції США у межах розслідування фінансової діяльності сина обраного президента Джо Байдена Гантера у штаті Делавер запросило інформацію про його роботу в більш ніж 20 компаніях. Виключенням не стала й українська Burisma. Речник перехідної команди Байдена-Гарріс відмовився коментувати ситуацію.

Про це із посиланням на власні джерела повідомляє The Associated Press.

"Неясно, чи є робота Хантера Байдена в українській компанії центральною частиною федерального розслідування або ж прокуратура просто шукає інформацію про всі його джерела доходу в останні роки", - зазначили в агентстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп домагається призначення спецпрокурора у справі Байдена

У відомстві сподіваються з'ясувати, чи порушував Гантер та його партнери податкові закони в ділових відносинах із зарубіжними країнами. Зокрема розслідувачам необхідні дані щодо фінансової діяльності Хантера Байдена з китайськими компаніями.

Хантер Байден, син майбутнього президента США Джо Байдена, повідомив, що перебуває під слідством через начебто податкові злочини. Про справу він дізнався 8 грудня. ЇЇ ведуть федеральні прокурори штату Делавер.

Зараз ви читаєте новину «Діяльність молодшого Байдена в Україні зацікавила Мін'юст США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі