четвер, 14 листопада 2019 14:34

Дещиця розповів, як вдалося повернути в Україну затриманого Інтерполом Мазура

Дещиця розповів, як вдалося повернути в Україну затриманого Інтерполом Мазура
Ігор Мазур повернувся в Україну, але справу проти нього Інтерпол не закрив. Фото: volynnews.com

Підставою для повернення з Польщі на Батьківщину Ігоря "Тополі" Мазура стало блокування його статусу в загальній системі Інтерполу до подальшого з'ясування ситуації. Цьому сприяли активні дії української сторони.

Ситуацію Укрінформу прокоментував посол України в Польщі Андрій Дещиця.

"Подача нашою стороною документів до Інтерполу і факт, що з вечора 12 листопада статус Ігоря Мазура в системі Інтерполу був заблокований до з'ясування обставин, означали, що він не переслідується, а його справа перебуває у підвішеному стані, вона вивчається. Це дало йому можливість легально повернутися в Україну",- зазначив Дещиця.

За його словами, Україна "відповіла так само гібридно, як це зробила Росія", подаючи Мазура в розшук по лінії Інтерполу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримання Мазура в Польщі: в МВС розповіли про важливі деталі

Зараз українська сторона переконує польських колег, що справа проти Мазура сфабрикована.

Документи по Мазуру польська прокуратура затребувала у Росії. Натомість українська прокуратура передала інформацію через представництво Інтерполу в Україні передала до секретаріату міжнародної організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтепол прокоментував затримання Мазура

Дещиця зауважив, що виїзд Мазура в Україну не означає закриття справи. Це остаточно вирішуватиме прокурор, який веде цю справу в Окружній прокуратурі Любліна.

"Лише він може прийняти рішення: розвивати цю справу далі і передавати матеріали до суду чи ні",- зазначив Дещиця.

Напередодні ввечері заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook написав, що повернення Ігора Мазура в Україну стало можливим в тому числі і тому, що ще ввечері в день затримання Українське бюро Інтерполу за дорученням глави МВС Арсена Авакова надіслало пакет документів, які прямо свідчили про зловживання РФ своїм правом звернення до цієї міжнародної організації.

Ветеран АТО Ігор Мазур, якого 9 листопада затримали польські прикордонники за запитом спецслужб Росії, ввечері 13 листопада повернувся в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Дещиця розповів, як вдалося повернути в Україну затриманого Інтерполом Мазура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі