середа, 04 червня 2014 21:27

Дещиця не мав значного авторитету — експерт про роботу МЗС

Дещиця не мав значного авторитету — експерт про роботу МЗС
Андрій Дещиця Фото: day.kiev.ua

Виконувач обов'язків міністра закордонних справ Андрій Дещиця за три місяці не приймав основних рішень. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів директор Інституту політичного аналізу й міжнародних досліджень Сергій Толстов, коментуючи діяльність міністра і відомства у перших сто днів.

"З поставленими завданнями міністерство не впоралось. Невдало намагалися врятувати міжнародне право, яке сьогодні фактично не діє. Претензії до Росії та "Газпрому" нібито підготовлено, але не подано. Позовів до міжнародних судів немає. З приводу виходу з СНД, то це має вирішувати президент. Але з цього нічого корисного не буде, окрім того, що виключать зону вільної торгівлі в межах СНД. А це погано позначиться на економіці і зачепить, в першу чергу, машинобудування Сходу та Півдня. Багато говорили про підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Але мало про торговельно-економічні відносини. Хоча, зважаючи на ситуацію в країні, навряд чи міністерство відігравало лідируючу роль. Думаю, головні рішення приймалися тимчасовим президентом Турчиновим та урядом. Міністр Дещиця не мав значного авторитету. Діяв в межах, які йому дозволяли західні партнери", - розповів Толстов.

Він зазначив, що перед міністром і відомством слідуючими кроками мають бути: "визначення та реалізація зовнішньо-політичного курсу президента та відновлення діалогу з Росією на умовах перемир'я".

Зазначимо, що 6-го червня минає сто днів роботи уряду Арсенія Яценюка. Пріоритетом міністерства Дещиця називав підписання Угоди про асоціації з Євросоюзом, невизнання анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «Дещиця не мав значного авторитету — експерт про роботу МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі