пʼятниця, 26 січня 2024 13:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Держдеп: мета США - допомогти Україні перемогти

Держдеп: мета США - допомогти Україні перемогти
США хочуть, щоб до кінця 2024 року Україна стала сильнішою. Фото: pixabay.com

До кінця 2024 року Україна зможе стати сильнішою. Але лише завдяки допомозі з боку західних союзників.

Про це у аналітичному центрі German Marshall Fund заявив помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джеймс О'Браєн, передає "Голос Америки".

"Як сказав президент Джо Байден, ми допоможемо Києву перемогти. Отже, це стратегічна мета. Досягти цього, звісно, можна лише шляхом ухвалення Сполученими Штатами додаткового фінансування, а також допомозі європейських союзників", - сказав він.

Посадовець також покладає надії на ухвалення рішення ЄС щодо виділення допомоги Україні у розмірі €50 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США озвучили оптимістичний прогноз щодо наступу ЗСУ

О'Браєн додав, що в обох палатах Конгресу зберігається величезна підтримка України.

"Проблемою залишається лише те, коли саме лідери будуть готові винести це на голосування. Як помічник держсекретаря США з питань Європи я б сказав, що кожного дня люди воюють і гинуть, щоб захистити їхню і нашу безпеку. Зараз - саме час для того, щоб ми могли бути поруч із ними, рухаючись вперед", - наголосив він.

Росія продовжуватиме воювати проти України, допоки не побачить результатів президентських виборів у Сполучених Штатах Америки. Зима на війні завжди важка і жорстока, також заявив О'Браєн. Тож найближчі місяці будуть напруженими.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп: мета США - допомогти Україні перемогти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі