вівторок, 07 березня 2023 17:45

Демченко розповів про російський "чобіт" у Білорусі

Демченко розповів про російський "чобіт" у Білорусі
ДПСУ стежить, що відбувається по той бік кордону, сказав Андрій Демченко. Фото: ukrinform.ua

Державна прикордонна служба України фіксує перекидання з Білорусі в Російську Федерацію підрозділів російських військ.

На території Білорусі росіяни проходять підготовку і навчання. Про сказав речник ДПСУ Андрій Демченко, пише "Укрінформ".

"Ми фіксуємо передислокацію з Білорусі в Росію тих підрозділів, які вже закінчили підготовку, тому зараз кількість російських військових на цьому напрямку може дещо змінитися", – розповів Демченко.

Раніше ДПСУ повідомляла, що у Білорусі перебувають близько 9-10 тис. російських військових, нагадав.

"За ситуацією активно стежать наші підрозділи розвідки, в тому числі і Державної прикордонної служби, які фіксують все, що відбувається по той бік кордону", – сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Акт безсилля" – МЗС прокоментувало випади Лукашенка

Зараз наша основна задача – мати сильну оборону на цьому напрямку і не допустити вторгнення. Тому нарощення оборонних позицій як по лінії кордону, так і в прикордонні не припиняється, сказав Демченко.

Такі заходи відбуваються по всій протяжності кордону з Білоруссю – від Волинської до Чернігівської області, сказав речник ДПСУ.

Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована, сказав Демченко.

Якщо режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка дасть наказ армії вторгнутися в Україну, ніхто з інтервентів не повернеться додому, сказав президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Демченко розповів про російський "чобіт" у Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі