вівторок, 13 серпня 2019 12:08

Данилюк озвучив свою позицію щодо економічної блокади Донбасу

Данилюк озвучив свою позицію щодо економічної блокади Донбасу
"Я вважаю, що такий крок сам собою нічого не принесе". ФОТО: "Радіо Свобода"

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк виступає проти зняття економічної блокади Донбасу.

"Я вважаю, що такий крок сам собою нічого не принесе", — сказав він в інтерв'ю BBC.

"Це ж не блокада, називаймо речі своїми іменами. Це обмежувальні торговельні заходи, які були запроваджені у відповідь на націоналізацію наших підприємств на неконтрольованій території", — додав секретар РНБО.

Данилюк зазначив, що захоплені підприємства перестали сплачувати податки до центрального бюджету, тому РНБО ухвалило рішення про блокаду. Піднімати питання про її зняття треба з урахуванням оцінки кроків "іншої сторони".

"Різні варіанти можуть розглядатися, зараз я вам говорити про них не буду, тому що будь-які документи, які готуються для розгляду на РНБО, мають гриф. Але будь-яке рішення у правильному комплексі може спрацювати. Окремо саме по собі - ні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче, щоб Україна зняла економічну блокаду з Донбасу: чим це загрожує?

Блокада окупованих територій – заходи, направлені на тимчасове повне припинення транспортного сполучення між Україною та тимчасово окупованою Росією територією Донецької та Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «Данилюк озвучив свою позицію щодо економічної блокади Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі