пʼятниця, 13 травня 2011 17:08

Данилюк не зможе вивести на вулицю тисячі людей - експерт

Данилюк не зможе вивести на вулицю тисячі людей - експерт

"День гніву", який запланований на 14 травня навряд чи стане масштабною акцією протесту.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко.

За словами експерта організатори акцій не є настільки впливовими людьми.

"Як свідчать результати опитування громадської думки ставлення громадян до влади суттєво погрішується і протестний потенціал зростає, однак є питання чи справді оголошені рухи пов'язані з широким соціальним середовищем і вони можуть претендувати на те, щоб стати загальнонаціональними", - зауважив експерт.

Крім того, за словами Якименка акціям протесту потрібен поштовх.

"Очевидно рівень невдоволення може бути високим, але для того, щоб він трансформувався в протестні дії повинен певний поштовх. А поки ці акції не мають цієї складової. Мені не очевидно, що має вивести громадян на вулиці в цей день. Якщо тільки заклики організаторів, то є питання наскільки вони є впливовими та користуються довірою", - підкреслив політолог.

В цьому контексті він нагадав, що налоговый Майдан став результатом того, що влада вдарила по інтересах прошарку населення.

"Влада справді вдарила по життєвих інтересах великого прошарку громадян і у відповідь вони вийшли на вулицю. Якщо на вулицю вийдуть організовані групи підприємців, то така акція може стати досить масштабною, однак у 2010 році така акція мала певний привід і після її проведення влада була змушена піти на переговори та пом'якшити свою позицію, тобто такі акції мали наслідки", - резюмував Якименко.

Крім того, на думку експерту тепла пора року не найкращий час для подібних акцій.

Нагадаємо, що 14 травня рух "Спільна справа" планує провести Всеукраїнську акцію протесту.

За словами керівника організації Олександра Данилюка ця акція буде безстроковою.

Зараз ви читаєте новину «Данилюк не зможе вивести на вулицю тисячі людей - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі