пʼятниця, 06 травня 2011 19:00

9 травня в Івано-Франківську "Свобода" протестуватиме проти червоних прапорів

9 травня в Івано-Франківську "Свобода" протестуватиме проти червоних прапорів

9 травня Всеукраїнське об'єднання "Свобода" проведе в Івано-Франківську протестну акцію проти маршу під червоними прапорами. Про це повідомили у прес- службі Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода".

Захід розпочнеться о 9-ій годині біля пам'ятника Івану Франку на вулиці Незалежності.

За словами депутата обласної ради від ВО "Свобода", одного із організаторів акції Василя Поповича, обов'язок кожного громадянина не допустити вивішення червоного прапора як символу тоталітарної держави, яка знущалася над нашими дідами і батьками, про що свідчать масові репресії проти українців. "Усі, кому дорога пам'ять про попередні покоління повинні не допустити проведення під червоними прапорами будь-яких заходів, оскільки Друга світова війна завдала Україні найбільшої шкоди, адже за оцінками істориків понад 10 млн.
українців загинуло", - наголошує депутат.

"Ця війна не носила українського інтересу і проходила між двома тоталітарними режимами, які змагалися за панівне становище у світі", - додає Василь Попович.

Крім цього, він поінформував, що депутати-"свободівці" планують всіма законними методами виконувати рішення сесії Івано-Франківської обласної ради про те, що на території Прикарпаття немає бути антиконституційних червоних прапорів.

Політолог і депутат обласної ради Сергій Адамович звертає увагу, що ініціатори вивішування червоних прапорів поруч із державними 9 травня, ймовірно, ставили собі за мету відвернути увагу громадськості від жахливого падіння добробуту простих людей, розпаливши протистояння між різними регіонами.

"Такі дії депутатів йдуть на шкоду суверенітету, територіальній цілісності й недоторканності держави. Через одномоментний політичний інтерес депутати відкривають новий виток протистояння по лінії схід—захід. Так само зрозуміло, що червоні прапори — це залишення України в сфері постколоніальної історичної пам'яті, яка передбачає нав'язування корінним націям світоглядного сприйняття, мовляв, ви до нас і після нас нічого звитяжного в історичному розвитку не мали. Зазначу, що таку політику нав'язують своїм колишнім колоніям усі метрополії", - підкреслює Сергій Адамович.

Депутат зазначив, що Івано-Франківська обласна рада, представляючи політичні симпатії прикарпатців з огляду на те, що на Прикарпатті дуже мало прихильників Партії регіонів, і тим більше — комуністичної ідеології, своїм зверненням заборонила використання радянської тоталітарної символіки 9 травня в межах області. "Цим рішенням обласні депутати не ввійшли в конфлікт із відповідним законом Верховної Ради України, бо воно було прийняте пізніше, а виступили репрезентантами волевиявлення виборців краю", - додає він.

Зараз ви читаєте новину «9 травня в Івано-Франківську "Свобода" протестуватиме проти червоних прапорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі