понеділок, 07 листопада 2022 15:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов повідомив, кому передали Мотор Січ і решту компаній

Активи компаній "Мотор Січ", "Запоріжтрансформатор", "АвтоКрАЗ", "Укрнафта" і "Укртатнафта" передали в управління Міністерства оборони.

Вилучені активи набули статусу військового майна. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на брифінгу.

Автор: Facebook.com/rnbou
  Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, секретар РНБО Олексій Данілов і міністр оборони Олексій Резніков на брифінгу, 7 листопада.
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, секретар РНБО Олексій Данілов і міністр оборони Олексій Резніков на брифінгу, 7 листопада.

"На виконання рішення Ставки верховного головнокомандувача та у зв'язку з військовою необхідністю", ‒ сказав Данілов.

Підприємства передали у державну власність 6 листопада.

"Вилучені активи набули статусу військового майна, їх управління передано Міністерству оборони", ‒ заявив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новому голові Нафтогазу дали п'ять завдань

Продукція, яку виготовляють згадані підприємства, критично необхідна для Збройних сил України та енергетичного сектору, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Тож вони мають забезпечувати оборонні потреби держави у воєнний час", ‒ заявив.

Підприємства, які вже працювали, отримають більше замовлень і більше гарантій від держави щодо виробництва продукції, сказав.

А роботу підприємств, які не функціонували, відновлять. "Працівники повернуться до виробничого процесу", ‒ завив прем'єр.

"Українська економіка сьогодні на воєнних рейках. Усі ми працюємо задля нашої перемоги. І такі стратегічні підприємства також мають працювати на перемогу України", ‒ сказав Шмигаль.

22 жовтня Служба безпеки України затримала президента корпорації "Мотор Січ", колишнього народного депутата В'ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у колабораціонізмі й пособництві Росії.

За даними слідства, Богуслаєв причетний до схеми передачі росіянам авіадвигунів для штурмової авіації. Завдяки цьому окупанти могли ремонтувати і будувати гелікоптери, які використовують у війні проти України.

Через два дні суд взяв екснардепа під варту.

Богуслаєв має громадянство Російської Федрації, розповіли журналісти.

Зараз ви читаєте новину «Данілов повідомив, кому передали Мотор Січ і решту компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі