вівторок, 31 жовтня 2023 18:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов про публікцію в Time: нісенітниця і російські наративи

Данілов про публікцію в Time: нісенітниця і російські наративи
Олексій Данілов сказав про російські наративи. Фото: Facebook.com/rnbou

Автор статті у журналі Time Саймон Шустер не володіє справжньою інформацією, повʼязаною з проведеннями Ставки або засідань військового кабінету.

Стаття містить набір нісенітниць. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, повідомила "Українська правда".

За словами секретаря РНБО, "нічого подібного описаного в статті, в коридорах влади не відбувається", зокрема засідання Ставки верховного головнокомандувача не проходять так, як описано в матеріалі.

"Відносно того, що він (президент. - Gazeta.ua) з військової кімнати виходить-заходить. Це якась нісенітниця від людини, яка незрозуміло про що волає", - зазначив Данілов.

"Засідання Ставки верховного головнокомандувача, засідання військових кабінетів у форматі ставки відбуваються постійно. Сьогодні відбулося 114-те засідання Ставки. На кожному засіданні Ставки президент приділяє максимальну увагу проблемам безпосередньо з фронту, тому що там беруть участь всі представники вищого військового керівництва. Розповідати, що там поспіхом хтось прийшов-пішов, це дивні речі", - сказав секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує інформаційну атаку на міністра оборони України

"По-друге я не розумію, звідки автор бере оці речі. У мене оця анонімність (джерел видання в Офісі президента. - Gazeta.ua) викликає багато питань. Якщо в тебе є якась позиція, якщо ти вважаєш, що наша країна не може здобути перемогу, то ти не маєш права знаходитися біля нашого президента", - сказав Данілов.

Зі слів секретаря РНБО, "анонімна підкилимність робить величезну шкоду" Україні.

"Я думаю, що наші органи мають дати відповідь, що ж це за аноніми, які не вірять в нашу перемогу, а перебувають поруч із президентом", - заявив секретар РНБО.

За словами Данілова, зокрема стосовно втрат України у війні, автор статті користується російськими наративами.

"Ми розуміємо, які наші втрати, і те, що він там написав, не відповідає дійсності від слова зовсім", - сказав секретар РНБО.

Журнал Time опублікував статтю щодо проблем, з якими стикається президент Володимир Зеленський під час війни, пише УП.

Автор статті написав, що після останнього візиту до США Зеленський почувається "розлюченим".

Мовляв, на другому році війни у Зеленського вже не зберігся "звичний блиск його оптимізму, його почуття гумору, його схильність оживляти зустрічі у військовій кімнаті жартом або непристойним жартом".

Автор статті написав, що дехто з оточення Зеленського переконаний, що президент нібито "обманює себе"

У вересні ЗМІ повідомляли, що один із авторів в американському виданні The New York Times неодноразово був помічений на просуванні російських наративів у цьому виданні.

Зараз ви читаєте новину «Данілов про публікцію в Time: нісенітниця і російські наративи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі