понеділок, 26 лютого 2018 12:57

Членами ЄС 2025 року стануть шість албанських країн

Членами ЄС 2025 року стануть шість албанських країн
Глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер

Із балканських країн кандидатами на вступ до Європейського Союзу є Албанія, Боснія, Косово, Македонія, Чорногорія та Сербія.

Глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що членами ЄС 2025 року можуть стати усі шість країн. Із таким повідомленям він виступив у Албанії під час свого туру Західними Балканами, пише Euractiv.

"Тією мірою, якою країна-кандидат на той час відповідатиме всім критеріям членства, ми діятимемо так, щоб її зусилля були визнані ЄС", - повідомив Юнкер на прес-конференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Асоціація з ЄС: назвали відсоток виконаних Україною завдань

Глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер виступив у Албанії під час свого туру Західними Балканами. "Комісія і я не сказали, що Сербія і Чорногорія обов'язково будуть членами ЄС 2025 року. Дата 2025-го відкрита для всіх країн-кандидатів", - сказав Юнкер.

6 лютого Єврокомісія схвалила стратегію щодо Західних Балкан. Документ спрямований на те, щоб надати нового імпульсу інтеграції в ЄС. Це допоможе прискорити "домашню роботу" албанських країн для вступу в блок.

У Кабінеті міністрів України опублікували план заходів щодо посилення процесу євроінтеграції країни. Про це передає віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Зараз ви читаєте новину «Членами ЄС 2025 року стануть шість албанських країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі