неділя, 17 вересня 2023 20:35

Спецтема: Війна Росії проти України

"Через Шуфрича можуть витягнути російську мережу агентів" – що відомо про справу

"Через Шуфрича можуть витягнути російську мережу агентів" – що відомо про справу
Шуфричу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права внесення застави. Фото: "Укрінформ"

Справа проти народного депутата Нестора Шуфрича про державну зраду має великі перспективи. Завдяки цьому можуть дотиснути агентурну мережу Росії в Україні.

Однак Шуфрича можуть захотіти забрати на обмін. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Тарас Загородній.

"Справу веде СБУ, арештували на 60 діб без права застави – це вже добре. Тому що коли приїжджаєш у СІЗО, а ти думав, що у тебе все "схвачено", то це викликає зовсім інші думки. Йдеться про те, що зафіксовані факти листування Шуфрича та Сівковича. Якщо ці документи є, то справа дуже серйозна і перспективи великі. Тому що Шуфрич з часу появи в українській політиці у кінці 1990-х був правою рукою, публічною особою кума Путіна Віктора Медведчука. І там можуть бути різні варіанти – його можуть обміняти в Росію або дотискатимуть, щоб він здав всю мережу", – сказав Загородній.

Шуфрич заявив, що не піде на обмін, але перебування у СІЗО може змінити його пріоритети, наголосив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ветеран Збройних сил РФ" та колекція російських кітелів – що знайшли у Шуфрича і чим він запам'ятався в політиці

"Він там подумає про життя і його точка зору може змінитися. Росія нібито "своїх не кидає". Теоретично це можливо. Але у випадку Медведчука це було особливе ставлення, він більш цінний Москві. Втім Шуфрич про російську агентуру знає багато. Він пройшов через СДПУ(о), а це партія Медведчука, яка деякий час була майже правлячою. Тому Шуфрич в курсі багатьох підводних течій", – додав Загородній.

Останні гучні затримання у справах по держзраді пов'язані з активною роботою Служби безпеки, пояснив політолог.

"По колаборантах там окрема історія. СБУ і московську церкву активно шпиняють, яка була недоторканна. СБУ сама воює. Коли ллється кров твоїх побратимів, це зовсім інша справа і сприйняття ситуації", – уточнив Загородній.

Нардепу Нестору Шуфричу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права внесення застави. Справу розглядали у Печерському районному суді Києва. Його взяли під варту у залі суду.

15 вересня Шуфричу оголосили про підозру у держзраді. За завданням екснардепа Володимира Сівковича Шуфрич був одним з рупорів Кремля в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Через Шуфрича можуть витягнути російську мережу агентів" – що відомо про справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі