пʼятниця, 25 травня 2012 16:33

"Бютівців" не лякає саморозпуск парламенту

"Бютівців" не лякає саморозпуск парламенту
БЮТ підтримав пропозицію Литвина щодо дострокових парламентських виборів. Фото: tsn.ua

Фракція "БЮТ-Батьківщина" підтримує пропозицію спікера Володимира Литвина про саморозпуск парламенту. Про це в інтерв'ю журналістам сказав керівник фракції Андрій Кожем'якін.

"Ми про це казали ще рік тому, коли вони змінили Конституцію і продовжили повноваження Верховної Ради на рік. А ми пропонували тоді йти на вибори. Тому зараз ми його (Литвина – ред.) підтримали, але він про це не сказав", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин пропонує розпустити Верховну Раду: "Далі так продовжуватися не може. Мені соромно..."

За словами депутата, на погоджувальній раді після такої пропозиції спікера "бютівці" виступили за, а представники Партії регіонів та Компартії промовчали. "На саморозпуск треба рішення парламенту. Але Партія регіонів, комуністи та "тушки" цього не хочуть. Нам із Блоком Литвина не вистачить голосів. Хоча публічно про це можна говорити. Якщо вони готові, що ми 30 днів будемо стояти і не давати розпочати засідання, що є підставою для розпуску, нехай тоді президент це зробить", - наголосив Кожем'якін.

В свою чергу "бютівець" Сергій Міщенко зазначив, що не існує ніякої трагедії у тому, що будуть призначені дочасні вибори. "Ми можемо прийняти таке політичне рішення. Нас це не лякає. Хай це лякає владу", - додав він.

 

Зараз ви читаєте новину «"Бютівців" не лякає саморозпуск парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі