середа, 15 червня 2011 12:29

БЮТ наказав Януковичу прислухатись до Європарламенту

БЮТ наказав Януковичу прислухатись до Європарламенту

Фракція "БЮТ-Батьківщина" у Верховній Раді вимагає від президента Віктора Януковича вкрай серйозно поставитися до виконання резолюції Європарламенту та інших документів Євросоюзу по Україні.

Як повідомила прес-служба БЮТ, цю заяву озвучив з парламентської трибуни перший заступник голови фракції Андрій Кожем'якін.

"Зокрема, ми маємо на увазі нещодавні негативні висновки Європейської комісії щодо того, як Янукович протягом першого року свого президентства не дотримувався зобов'язань України в рамках Європейської політики сусідства", - уточнив політик.

За його словами, на виконання резолюції Європарламенту, фракція "БЮТ-Батьківщина" вимагає від генерального прокурора негайно скасувати підписку про невиїзд для Юлії Тимошенко.

"Ми також збираємо підписи під зверненням до судів щодо негайного звільнення з-під варти Юрія Луценка, Анатолія Макаренка, Ігоря Діденка та інших політв'язнів. Ми вимагаємо негайного внесення змін до судового законодавства, тим більше, що Європарламент пропонує українській владі відповідне сприяння", - резюмував Кожем'якін.

Як відомо, 9 червня Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій закликав українську владу припинити політичні репресії проти Юлії Тимошенко та скасувати їй підписку про невиїзд, яка стосується поїздок всередині та за межі країни, що дозволить їй вести політичну діяльність.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ наказав Януковичу прислухатись до Європарламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі