пʼятниця, 22 липня 2022 22:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов прокоментував чутки про можливий напад Білорусі

Буданов прокоментував чутки про можливий напад Білорусі
Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов прокоментував можливий напад Білорусі. Фото: Суспільне

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов закликав не демонізувати ситуацію з Білоруссю.

Білорусь втринадцяте подовжила військові навчання біля кордону України. Чи можливий переход з навчань у повноцінний наступ розповів він в ефірі єдиного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко де-факто визнав так звані ЛНР, ДНР і анексію Криму РФ

Не варто вірити "усілякому мотлоху, що вкидається через ЗМІ". Це схоже на певну стабільність на кордоні. Вона чудово відстежується, прокоментував ситуацію головний розвідник.

"Це дуже чудовий приклад – Білорусь мала нас атакувати разів десь п'ять, мабуть, за цей час. Я вам ще раз кажу: нічого зараз там не буде", – наголосив Буданов.

Білорусь проводить масові військові тренування і навчання, на яких відпрацьовують "перехід з мирного на воєнний час". Заняття з бойової готовності білоруська армія розпочала 7 червня. Проводять також серед строковиків після чергового призову на військову службу й освоєння новим поповненням програми початкового вишколу.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти, зокрема, 24 лютого наступали російські загарбники.

Для здійснення авіанальотів проти України російська армія використовує практично всі аеродроми Білорусі. З Білорусі авіація РФ бомбардувала військові й цивільні цілі, обстрілювала територію України ракетами, здійснювала десантування, використовувала гелікоптери.

Зараз ви читаєте новину «Буданов прокоментував чутки про можливий напад Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі