понеділок, 28 серпня 2023 21:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов доповів про плани окупантів. Отримають відповідь – Зеленський

Буданов доповів про плани окупантів. Отримають відповідь – Зеленський
Президент Володимир Зеленський поговорив із генералами. Фото: president.gov.ua

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов доповів про плани російських окупантів.

Ворог отримає відповідь. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Доповідь очільника ГУР щодо планів окупантів. Відповімо на їхні наміри, обов'язково. І так, як вони не очікують", – сказав Зеленський.

Президент повідомив про "довгий і змістовний день нарад і зустрічей" і засідання Ставки верховного головнокомандувача.

"Перше – передова. Передусім, Куп'янський напрямок, ключові точки Донеччини, Бахмут, Авдіївка, Мар'їнка. Південні напрямки, зокрема Оріхівський. Доповіді генералів Залужного, Сирського, Тарнавського", – сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони просуваються на півдні і відбивають росіян біля Мар'їнки

"Кілька доповідей урядовців, військових щодо укріплення наших прикордонних регіонів, питання фінансів для цього вирішені", – також повідомив президент.

Зеленський сказав про українське виробництво зброї.

"Гармати, які зроблені в Україні. Снаряди, які зроблені в Україні. Дрони, ракети, бронетехніка. Максимально збільшуємо обсяги виробництва. Україна це може. Фінансування є. Наша "оборонка" даватиме більший результат", – заявив.

"На наступну Ставку – два завдання. Перше: звіт щодо підготовки до зими. Різні аспекти, зокрема безпекові. Друге: програма підготовки до застосування нових бойових літаків. Політично вже все зроблено. Домовленості є. Ключове тепер – якісно та швидко підготувати інфраструктуру. І це вже військове завдання", – сказав Зеленський.

Кожен із партнерів поінформований про потреби України. Очікуємо рішень, заявив раніше Зеленський.

Цього місяця Сполучені Штати Америки оголосили новий пакет військової допомоги, який передбачає, зокрема, боєприпаси для протиповітряної оборони та артилерійські снаряди. США і союзники допомагатимуть Україні стільки, скільки буде потрібно, заявив державний секретар Ентоні Блінкен.

Німеччина повідомила про передачу Україні ракет до зенітних комплексів Patriot. Нідерланди передадуть Україні 42 літаки F-16, а Данія – 19.

Зараз ви читаєте новину «Буданов доповів про плани окупантів. Отримають відповідь – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі