середа, 09 червня 2010 20:51

Бродський каже, що всім настане податкова лафа

Бродський каже, що всім настане податкова лафа

Уряд робить все для покращення життя малого бізнесу. Знижуються податки і покращується клімат.

Про це сьогодні ввечері в ефірі Шустер Live заявив голова Держкомітету України з питань регуляторної політики і підприємництва Михайло Бродський.

"Ми захистили тих підприємців, які дійсно виживають. Ми вважаємо, що дохід у 300 тисяч грн на рік достатній. Ми проводимо ампутацію тіньового бізнесу. Для юридичних осіб ми теж здійснили революційний крок - планка з мільйона обороту підвищена до 2,7 млн і знижена ставка плати з 10% на 6%", - розповів він.

Бродський зауважив, що "уряд не тільки говорить, а й робить".

"Обіцяли податкові канікули - вони є записані у Податковому кодексі. Обіцяли зниження податку на прибуток - було 25%, у Податковому кодексі записано 20%. Обіцяли зменшення кількості податків - було 29%, залишили 17%. Обіцяли переорієнтацію на користь місцевих рад - наступного року 12 мільярдів їм віддаємо, щоб мали можливість вкладати кошти в інфраструктуру", - наголосив він.

Бродський підкреслив, що сьогодні великою проблемою є зарплата у конвертах.

"Здебільшого це будівництва, всі шабашники. Якщо людина працює на фірмі, у якої є ліцензія, і не оформила трудовий договір з роботодавцем, то така фірма позбавляється ліцензії. Людина, яка не оформлена на роботу, вона не тільки не платить податки, а й не захищена", - зазначив голова Держкомітету з підприємництва.

Він закликав людей об'єднуватись у профспілки.

"Мене дивує, чому мовчать профспілки, бо ці робітники як раби. Наші люди, на жаль, з Радянського Союзу. Їм страшно, вони бояться роботодавця. Насправді не треба боятись, а треба об'єднуватись у профспілки і вимагати своє", - переконаний Бродський.

Відповідаючи на запитання про скорочення чиновницького апарату, він сказав, у його комітеті удвічі скоротили їхню чисельність.

"Було 500 осіб, тепер 250", - додав Бродський.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Бродський каже, що всім настане податкова лафа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі