середа, 09 червня 2010 12:22

Азаров зменшив кількість податків

Азаров зменшив кількість податків

Кабінет Міністрів схвалив проект нового Податкового кодексу на сьогоднішньому засіданні.

Про це на брифінгу повідомив Міністр фінансів Федір Ярошенко.

Ярошенко відзначив, що схвалений проект закону про Податковий кодекс створить всі необхідні умови для проведення податкової реформи, передбаченої програмою економічних реформ президента Віктора Януковича.

Відкриваючи сьогоднішнє засідання уряду, прем"єр Микола Азаров повідомив, що податковий кодекс передбачає зменшення кількості загальнодержавних податків з 29 до 17. Крім того, відміняються десять місцевих податків і зборів, передбачається поетапне зниження податку на прибуток підприємств - з 25% до 20% в 2011 році, і подальше щорічне зниження на 1% до 17% в 2014 році.

"Як один зі стимулів оновлення основних фондів запроваджується прискорена амортизація. З урахуванням кращого світового досвіду запроваджується механізм стимулювання інноваційно-інвестиційного розвитку", - сказав глава уряду.

Крім того, за його словами, велика увага приділена стимулюванню розвитку малого підприємництва, серйозно скорочуються витрати бізнесу на ведення податкового обліку. Зокрема, зменшується кількість звітів, які подаються до податкових органів, гармонізуються податковий і бухгалтерський обліки.

"Якщо узагальнювати, то ми відмовляємося від усього застарілого і недієздатного. Це інноваційний документ, це справжня податкова реформа, яка принципово поліпшить інвестиційний клімат в Україні, підніме нашу державу в рейтингу економічних свобод і привабливості для ведення бізнесу", - підсумував прем"єр.

Ліга
Зараз ви читаєте новину «Азаров зменшив кількість податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути