понеділок, 07 червня 2010 14:17

Азаров вирішив не продавати 15 найбільших обленерго України

Азаров вирішив не продавати 15 найбільших обленерго України

У Генпрокуратурі повідомили, що по її позову суд відмінив доручення колишнього Кабміну про передачу акцій компаній Фонду держмайна для подальшого продажу.

У Мінпаленерго пояснюють, що після проведення реформи енергоринку їх можна буде продати набагато дорожче. До того ж зараз гострої необхідності приватизовувати обленерго немає - у держави залишилися найновіші компанії, рентабельність яких залишається високою, додають експерти.

У Генпрокуратурі в п'ятницю повідомили, що за позовом відомства Окружний адміністративний суд Києва 2 червня відмінив розпорядження Кабміну про передачу держпакетів акцій 15 енергопостачальних компаній від НАК "Енергетична компанія України" (ЕКУ) Фонду держмайна для приватизації. Коментувати підстави для подачі позову в Генпрокуратурі не стали.

Мова йде про розпорядження уряду N1004 від 19 серпня 2009 року, яким Мінпаленерго було доручено передати Фонду держмайна 60%+1 акцію "Вінниця-", "Волинь-", "Дніпро-", "Закарпаття-", "Миколаїв-", "Хмельницький-", "Чернівці-", "Донецьк-", "Харківобленерго" та "Крименерго", а також 60,25% "Запоріжжя-", 60,06% "Луганськ-", 51% "Тернопіль-", 46% "Черкасиобленерго" і 50%+1 акцію "Київенерго". Акції компаній повинні були виставити на продаж до 1 грудня 2009 року, але керівництво НАК ЕКУ так і не передало акції фонду.

"Продаж акцій був необхідний Кабміну для виконання плану приватизації в 2009 році", - пояснив член комітету Верховної ради по ПЕК Олександр Гудима (БЮТ).

"Поки йде реформа енергетичного ринку, продавати акції невигідно. Потрібно почекати пару років, закінчити реформу, лібералізувати тарифи на послуги обленерго, а потім продавати їх. Ціна активів після завершення реформи виросте в півтора-два рази", - очікує джерело в Мінпаленерго.

За матеріалами Коммерсантъ-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Азаров вирішив не продавати 15 найбільших обленерго України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі