пʼятниця, 23 грудня 2022 20:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Боррель: Іран здійснює величезну помилку

Боррель: Іран здійснює величезну помилку
Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель цього тижня зустрічався з міністром закордонних справ Ірану. Фото: @JosepBorrellF

Іран здійснює величезну стратегічну помилку.

Тегеран обирає неправильний шлях і руйнує довіру до себе. Про це заявив у блозі голова дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель.

Він поділився своїми враженнями після зустрічі з міністром закордонних справ Ірану під час візиту до Йорданії цього тижня.

"З міністром закордонних справ Ірану ми мали жорсткий обмін думками щодо неприйнятного розвитку ситуації в самому Ірані, щодо дуже тривожної військової підтримки цією країною Росії та щодо ядерної угоди", ‒ заявив Боррель.

ЄС уважно слідкує за розвитком внутрішньої політичної ситуації в Ірані, зокрема за тим, з якою жорстокістю іранська влада придушує мирні протести в країні, заявив.

ЄС рішуче закликав владу Ірану зупинити страти людей, заарештованих під час протестів, та інші жорстокі репресії проти учасників демонстрацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи отримали нову партію іранських дронів

"Ми закликали Іран зупинити поставки дронів і військове співробітництво з Росією, в ході якого країна підтримує злочинну агресивну війну проти України. Тегеран знає про воєнні злочини, що коїть Росія, руйнуючи цивільну інфраструктуру. Іран здійснює величезну стратегічну помилку: він обирає неправильний шлях і руйнує довіру до себе", ‒ заявив Боррель.

12 грудня ЄС запровадив нові санкції проти Ірану через постачання РФ безпілотників. Санкції запровадили проти іранських військових і бізнесменів.

Сили оборони України збили понад 300 дронів-камікадзе, які Іран передав РФ.

В Ірані відбулися протести у зв'язку зі смертю 22-річної іранської курдки Джини Махси Аміні. У вересні іранські силовки заарештували її через те, що вона нібито не дотримувалася обов'язкових правил носіння хіджабу – з-під нього було видно волосся. Жінка померла під вартою у поліції. Після її смерті тисячі людей вийшли на протести.

Зараз ви читаєте новину «Боррель: Іран здійснює величезну помилку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі