середа, 02 липня 2014 17:35

Більшість українців підтримують АТО - Яременко

Більшість українців підтримують АТО - Яременко
joinfo.ua

Понад 70 % українців підтримують рішучі дії влади на Донбасі щодо відновлення АТО.

Такі дані соціологічного дослідження Центру Разумкова на замовлення громадської організації "Майдан закордонних справ" оголосив керівник організації Богдан Яременко, - повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"Це спекулятивні аргументи, що ми не можемо застосувати силу на повну потужність. Бо в такий спосіб налаштуємо місцеве населення проти держави. Але місцеве населення незадоволене не тому, що там українська армія, а тому що там йде війна і панує економічна нестабільність. Треба відновити інформаційну, потужну систему на цій території, поновити соціальні виплати. Змусити Донбас полюбити Київ завдання нездійсненне", - наголосив Яременко.

Він зауважив, що мирним планом президента Порошенка Україна показала Європейському союзу, що поводить себе цивілізовано, чесно і ЄС має займати рішучу позицію з цього приводу.

"Цього не вдалося в тій мірі, щоб ввести третій рівень санкцій, але вдалося в тій мірі, що жодна з країн не засудила продовження АТО, чого добивається Російська Федерація", - сказав він.

Яременко додав, що проблема України полягає не лише в тому, що в нас цинічний ворог, а й в тому, що маємо слабких друзів, маючи на увазі ЄС.

"Потрібно мобілізувати наших друзів. Ми не можемо вплинути на Італію та Німеччину, але ми можемо заручитися підтримкою Балтійських країн, Польщі, США та Канади", - зазначив дипломат.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців підтримують АТО - Яременко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі