неділя, 21 липня 2013 17:29

"Більшість може помилятися, а меншість мати рацію" - політолог

"Більшість може помилятися, а меншість мати рацію" - політолог
Костянтин Матвієнко. Фото: radiosvoboda.org

На думку експерта корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтина Матвієнка, правильна думка, і громадська думка, не далеко є тотожними.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"В наш час, правильна думка, і громадська думка, не далеко є тотожними. Більшість може цілком помилятися, а меншість мати рацію Тому, скасовувати якісь фахові рішення, не завжди правильно. Від того, що ми скасуємо константу, то це не означає, що вона перестане діяти", - наголосив він.

Окрім того, на його думку, фахові рішення мають прийматися експертами.

"Теж саме і тут. Взагалі, фахові рішення не можуть бути ухвалені рішенням громадськості. Якщо рішення незаконне – його скасовує суд. Якщо рішення помилкове, то тоді є експертні групи, які мають довести помилковість рішення, і скасування суб'єктом, який його помилково ухвалив", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, нардепи від "УДАРу" подали до Верховної Ради проект концептуально новий закон про всеукраїнський референдум.

Вони пропонують скасувати можливість виносити на всеукраїнський референдум текст нової Конституції та змін до вже чинної її редакції без участі Верховної Ради, "що є гарантією від зміни конституційного ладу в неконституційний спосіб".

При цьому, законопроект передбачає можливість винесення на всеукраїнський референдум за народною ініціативою питання про скасування нормативно-правових актів президента, Кабінету міністрів, міністерств чи інших центральних органів виконавчої влади.

Зараз ви читаєте новину «"Більшість може помилятися, а меншість мати рацію" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі