неділя, 15 червня 2014 10:37

Болівія запропонувала Росії інший союз замість "великої сімки"

Болівія запропонувала Росії інший союз замість "великої сімки"
Ево Моралес. Фото: www.ntv.ru

Президент Болівії Ево Моралес запросив Росію приєднатися до "Групі 77" (G77), саміт якої в форматі "G77+Китай" проходить в болівійському місті Санта-Крус.

Про це повідомляє російське агентство "РИА Новости".

"Ми закликаємо Росію та інші країни приєднатися до G77 з тим, щоб виконувати благородні завдання на благо народів... Ми потребуємо інтеграції заради звільнення, заради гідного майбутнього всіх народів світу. Ця співпраця не заради придушення", - сказав Моралес.

Раніше президент Болівії вже висловлював побажання, щоб Росія брала участь у роботі "Групи 77" (G77) - міждержавного об'єднання країн, що розвиваються.

На минулому тижні він навіть припустив, що нова організація може отримати назву "G77 + Китай і Росія". Увечері в суботу це запрошення прозвучало вже в рамках проходить зустрічі учасників організації.

"Група 77" була заснована 15 червня 1964 країнами, що розвиваються для просування власних економічних інтересів. Спочатку вона нараховувала 77 учасників, зараз до неї входять 133 держави.

Нагадаємо, що Росію фактично виключили з неформального клубу провідних світових держав G7 після окупації українського Криму.

Зараз ви читаєте новину «Болівія запропонувала Росії інший союз замість "великої сімки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі