субота, 20 червня 2015 08:00

Бойко, Львочкін та Ахметов зіткнулися з "опозицією" - політолог

Бойко, Львочкін та Ахметов зіткнулися з "опозицією" - політолог

 В "Опозиційного блоку" з'явилися конкуренти, які гратимуть на їхньому електоральному полі. Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко, коментуючи інформацію про створення колишніми соратниками Януковича нового політпроекту з робочою назвою "Альтернатива".

"Таке вже було у 2006-му, коли був створений політичний альянс "Не так". Він грав на електоральному полі Партії Регіонів і не став успішним. У створенні "Альтернативи" беруть участь ті самі люди. І ситуація повторюється. Є "Опозиційний блок" - п'ята колона Кремля, і на їхній території виникає ще декілька проектів - об'єднані ліві, до яких увійшли розгромлені залишки КПУ та "Альтернатива". Кожен з них хоче набрати певну кількість голосів на місцевих виборах з тим, щоб потім на дострокових парламентських - отримати місця у Верховній Раді. Тому у цьому випадку Бойко, Львочкін та Ахметов зіткнулися з "опозицією". Так як усі вони вихідці з Партії регіонів, а територія близька до війни, то вони будуть дуже жорстко поводитися один з одним", - пояснив політолог.

За словами Небоженка, що й кому з них дістанеться у полюванні за виборцями вирішує Кремль.

"Якщо він висуне вимогу, щоб Бойко та Льовочкін віддали, наприклад, якісь округа, їм доведеться поступитися. Адміністрація президента робить велику помилку, коли допускає електоральні ігри іноземної країни відразу з трьома політичними силами. Усі вони є варіантами кремлівської стратегії формування електоральної Новоросії", - зауважив політолог.

Нагадаємо, що соратники Януковича - Микола Азаров, Андрій Клюєв, Артем Пшонка та Ігор Калєтнік готуються запускати новий політичний проект під робочою назвою "Альтернатива". Оскільки вони мають проблеми з українськими правоохоронцями і перебувати - без загрози затримання - на території України не можуть, то громадсько-політичну діяльність за лінією "Альтернативи" вестимуть їхні довірені особи.

Зараз ви читаєте новину «Бойко, Львочкін та Ахметов зіткнулися з "опозицією" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі