пʼятниця, 27 вересня 2019 11:41

Богдан отримав державну нагороду за провалену роботу

Богдан отримав державну нагороду за провалену роботу
Богданові дали "заслуженого юриста" за невиконану роботу, кажуть журналісти.

Керівник Офісу президента Андрій Богдан отримав звання заслуженого юриста України указом третього президента Віктора Ющенка за повернення "Нікопольського заводу феросплавів" у державну власність. Однак завод держава собі не повернула.

Про це повідомляють журналісти розслідування "Схеми: Корупція в деталях"

"Завдяки захисту групою адвокатів, під керівництвом, у тому числі Андрія Богдана, інтересів держави в особі Кабінету міністрів у судових установах, незаконно приватизоване ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" було повернуто державі", - йдеться в указі.

Завод належав державі до 2003 року. Частину акцій підприємства у 1990-х придбали олігархи Ігор Коломойський та Віктор Пінчук.

За президентства Леоніда Кучми його зять Пінчук придбав контрольний пакет акцій. Згодом уряд вирішив повернути завод у державну власність. Адвокат Богдан захищав інтереси держави в судах.

Коли трудовий колектив юридичної компанії, де працював Богдан, просив про його нагородження у травні 2007-го – уже було відомо, що завод не повернеться у власність держави, повідомляє ЗМІ.

Також про це знали колишній мер Києва Леонід Черновецький та комісія державних нагород, які клопотали про нагороду Богдана.

2007-го Верховний суд скасував усі попередні рішення та своєю постановою направив справу щодо цього заводу на новий розгляд. Який зрештою закінчився програшем держави. Коломойський та Пінчук перерозподілили свої частки в заводі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прес-секретар та охорона Зеленського перешкоджали роботі журналіста

Андрій Богдан очолив Адміністрацію президента Володимира Зеленського у травні. Коли її перейменували, з 25 червня став керівником Офісу президента. Доти був адвокатом бізнесмена Ігоря Коломойського.

Зараз ви читаєте новину «Богдан отримав державну нагороду за провалену роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі