субота, 08 квітня 2023 08:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Блінкен зробив заяву щодо переговорів між Україною і РФ

Блінкен зробив заяву щодо переговорів між Україною і РФ
Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що на даний момент переговори про припинення вогню між Україною та Росією неможливі. Фото: eastnews.ua

Мирні переговори між Україною та Російською Федерацією на даний момент неможливі.

Росія може використати припинення вогню на фронті для перегрупування своїх військ, щоб через деякий час знову піти у наступ, заявив Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен, передає Tagesschau.

"Для когось ідея припинення вогню може бути спокусливою, і я це розумію. Але якщо це означає фактичну ратифікацію захоплення РФ значних українських територій, то це не буде справедливим і тривалим миром", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін тисне на Захід, аби змусити Україну до переговорів – ISW

РФ може використати припинення вогню у своїх цілях, наголосив держсекретар США.

"Росія має самотужки дійти до конструктивних переговорів. Бути готовою до них. Метою має стати справедливий і міцний мир", – підкреслив Блінкен.

Тим часом китайський лідер Сі Цзіньпін запропонував президенту Франції Еммануелю Макрону допомогти розв'язати "українську кризу". Сі заявив, що затягування з розв'язанням проблем не в інтересах усіх сторін. Лідери Китаю та Франції домовилися розпочати наполегливу роботу над досягненням миру між Росією та Україною.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен зробив заяву щодо переговорів між Україною і РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі