вівторок, 30 січня 2024 09:45

Блінкен: Україна обов'язково стане членом НАТО

Блінкен: Україна обов'язково стане членом НАТО
Глава американської дипломатії підтвердив позицію офіційного Вашингтона щодо євроатлантичних перспектив України. Фото: pixabay.com

Україна обов'язково стане членом Північноатлантичного альянсу.

Двері НАТО для неї відкриті, заявив держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен на спільному брифінгу з генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом у Вашингтоні, передає Gazeta.ua.

"Процес, який ми спостерігаємо впродовж рекордно короткого часу - спочатку з Фінляндією, а тепер зі Швецією - демонструє, що двері НАТО відкриті. Вони залишаються відкритими, зокрема й для України, яка обов'язково стане членом НАТО", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перехід на стандарти НАТО - аналітики оцінили прогрес України

Глава американської дипломатії підтвердив позицію офіційного Вашингтона щодо євроатлантичних перспектив України.

"Агресія російського диктатора Володимира Путіна проти України підштовхує європейські країни приєднуватися до Альянсу, щоб захистити своїх громадян і суверенітет", - зазначив Блінкен.

Торік у Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу. Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

10 січня відбулося засідання Ради Україна-НАТО. Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Столтенберг заявив про подальше зміцнення оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен: Україна обов'язково стане членом НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі