пʼятниця, 04 лютого 2022 20:11

Блінкен та Кулеба обговорили можливу публікацію фейкового відео РФ для вторгнення

Блінкен та Кулеба обговорили можливу публікацію фейкового відео РФ для вторгнення
Блінкен і Кулеба зідзвонилися. Фото: МЗС України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 4 лютого обговорив із державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном подальші кроки для стримування агресії Російської Федерації.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Під час телефонної розмови Блінкен поінформував Кулебу щодо підсумків своїх контактів цього тижня з російським міністром закордонних справ.

"Дмитро Кулеба та Ентоні Блінкен узгодили подальші кроки України та США у втіленні стратегії проактивного стримування Росії від подальшої агресії. Вони відзначили суттєвий прогрес у підготовці скоординованих євроатлантичних санкцій проти РФ та вихід цієї роботи на завершальний етап", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС, США, ОБСЄ і НАТО скоординували свої позиції щодо нарощування військ РФ біля України

Кулеба подякував американській стороні за передачу Україні інформації щодо можливої підготовки Російською Федерацією сфабрикованих приводів для загострення.

"Міністр і держсекретар погодилися, що публікація такої інформації дозволяє упередити втілення подібних планів у дійсність та домовилися і надалі взаємодіяти у цій сфері", - ідеться в повідомленні.

Сторони також обговорили динаміку переговорів у рамках "нормандського формату" та висловили сподівання, що Росія продемонструє конструктивну позицію в наступних раундах переговорів.

Кулеба також висловив вдячність держсекретареві та американському народу за "безпрецедентну допомогу", яку США надали та продовжують надавати Україні для зміцнення обороноздатності.

Росія може використовувати як привід для нового вторгнення в Україну сфабриковане відео з нібито нападом "українських військових" на російську територію або російськомовних жителів Донбасу, повідомив The Washington Post з посиланням на свої джерела.

1 лютого до Києва прибув шостий літак з партією військової допомоги від США. Судном доставили понад 80 т бойових набоїв до стрілецької зброї. Станом на 1 лютого Україна отримала близько 500 т оборонної амуніції від США. І це не кінець, заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен та Кулеба обговорили можливу публікацію фейкового відео РФ для вторгнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі