понеділок, 21 липня 2014 10:23

Бізнес Ахметова може перекочувати в Крим - експерт

Бізнес Ахметова може перекочувати в Крим - експерт
Фото: 062.ua

 

Політолог Володимир Цибулько називає дивною відмову олігарха Ріната Ахметова фінансувати потреби донецьких біженців. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Ахметов заявляє, що платить податки. Але нехай він краще розкаже, за які кошти і яким чином приватизувалися всі його підприємства. Рано чи пізно державі ще треба буде поставити питання про дофінансування різниці в ціні. Плюс, індивідуалістській режим оподаткування створював для нього дещо вигідніші умови, аніж для інших бізнесменів. Він постійно жив у режимі преференцій", - зазначив експерт.

За словами політолога, зараз Ахметов намагається врятувати свої активи. "Але він прекрасно розуміє, що якщо завершиться антитерористична операція, йому доведеться відповідати перед українським законом за причетність до формування терористичних угрупувань та псевдореспублік або доводити, що цього не було. Якщо підтвердиться, що Ахметов розпродає активи, вони можуть бути переорієнтовані із Донбасу на Крим. Скоріше за все, Росія не зможе розвивати півострів власним коштом, тому частина донецького бізнесу може перекочувати туди", - зауважив Цибулько.

"Бізнес-імперія Ахметова починає просідати. Ми бачили інформація, що Ахметов розпродає нерухомість. Показовим маркером того, що він згортає свою діяльність, є те, що шість футболістів "Шахтаря" - його іграшки, не повернулися із Франції. Певне, для них був обумовлений статус вільних агентів. Інакше, якщо вони не повернуться у команду, взагалі не матимуть права грати за жодну іншу. Це все жорстко регламентовано", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес Ахметова може перекочувати в Крим - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі