вівторок, 09 липня 2024 20:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Більша кількість ППО і літаків F-16, 400 млн грн на "Охматдит" - президент звернувся до українців із Вашингтону

Більша кількість ППО і літаків F-16, 400 млн грн на "Охматдит" - президент звернувся до українців із Вашингтону
Президент України Володимир Зеленський візьме участь у саміті НАТО. Фото: president.gov.ua

Сьогодні починається саміт НАТО.

Україна отримає більшу кількість засобів для протиповітряної оборони. Про це сказав президент Володимир Зеленський у Вашингтоні під час відеозвернення до українців, повідомляє Gazeta.ua.

"Сьогодні починається саміт НАТО. Б'ємося за більшу кількість ППО для України. Я впевнений, що буде. Б'ємося за більшу кількість літаків. F-16. Ми боремося, щоб були. Б'ємося за додаткові гарантії безпеки для України - а це зброя й фінанси, політична підтримка. Б'ємося за необхідні рішучі дії Америки та Європи - те, що зміцнить наших воїнів", - сказав глава держави.

"Ми робимо й завжди будемо робити все, щоб російський терор програв. І це треба не лише нашій державі - це всім потрібно, буквально кожному партнеру, усім народам", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві зросла кількість загиблих внаслідок російської ракетної атаки

"Охматдит" ми відновимо. З Кабміном я на зв'язку. Є перше рішення - 100 мільйонів гривень на підтримку "Охматдиту". Буде ще 300 мільйонів. Будуть і інші рішення і для Києва, і для міст Дніпровщини, і Донеччини - усіх обов'язково ми підтримаємо. Всім дітям, усім сім'ям - усім, хто постраждав, допоможемо", - заявив президент.

Зеленський подякував усім людям, які підтримали "Охматдит".

"Це наша єдність, українська, така потрібна", - сказав президент.

"Я дякую лідерам, країнам - усім, хто вчора й сьогодні засудив російський терор. Ми цінуємо вашу підтримку, друзі. Ми на телефоні, ми працюємо з партнерами зараз, щоб ніхто не мовчав. Щоб усі засуджували. І дуже хочеться, щоб усі діяли. Щоб були саме ті рішення, які повернуть безпеку. Зокрема рішення тут, у Вашингтоні, тут, на саміті НАТО. Слава Україні", - звернувся глава держави.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський прибув до Сполучених Штатів Америки для участі у саміті Північноатлантичного альянсу. Очікується, що на полях заходу Зеленський зустрінеться із президентом США Джозефом Байденом.

Перед самітом НАТО Зеленський відвідав Меморіал жертвам Голодомору в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Більша кількість ППО і літаків F-16, 400 млн грн на "Охматдит" - президент звернувся до українців із Вашингтону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі