пʼятниця, 03 вересня 2021 15:00

Спецтема: 30 років Незалежності

Безсмертний дав невтішний прогноз чинній владі

Безсмертний дав невтішний прогноз чинній владі
Триває період формування нової еліти, каже Роман Безсмертний. Фото: Сергій Старостенко

Влада президента Володимира Зеленського може протриматися не більш як три роки. Про це сказав дипломат і один з авторів Конституції України Роман Безсмертний в опублікованому на Gazeta.ua інтерв'ю Центру спільних дій.

"Додалася річ, яка має трагікомічний характер. Конституція, закон, державні інституції - уже не механізми, які забезпечують реалізацію прав, а кіно.

Найнебезпечніше, що ми стаємо територією, ресурсом: робочі руки, капітал, корисні копалини, хліб, метал. І трагедія в тому, що режисери цього кіно не хочуть стати в ряд із суб'єктами й почати рівний діалог", - каже політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського тягне до авторитаризму - Турчинов

Триває період формування нової еліти. Він закінчиться за дев'ять років, говорить Безсмертний.

"Коли Україна святкуватиме 40-річчя. Ми подолаємо період розриву двох поколінь. Коли я прийшов і працював над Конституцією, мені було 28. А гарантам української незалежності, батькам - понад 60. Це наслідок Голодомору та війн. У нас є два не повністю укомплектовані покоління. І на 40-річчя незалежності України ми подолаємо цей розрив", - каже політик.

У рамках проєкту #укрдерждовгобуд до 30-ї річниці незалежності Центр спільних дій провів серію інтерв'ю про становлення Української держави та інститутів влади.

Більше читайте в інтерв'ю Романа Безсмертного: "Конституцію, закон, державні інституції Зеленський обертає на трагікомедію".

Зараз ви читаєте новину «Безсмертний дав невтішний прогноз чинній владі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі