вівторок, 31 серпня 2021 21:00

Спецтема: 30 років Незалежності

Зеленського тягне до авторитаризму - Турчинов

Зеленського тягне до авторитаризму - Турчинов
Є суміш дилетантизму і правового нігілізму, каже Олександр Турчинов. Фото: Getty Images

Тяга президента Володимира Зеленського до монополізації влади та авторитаризму є небезпечною для країни. Про це сказав колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов в опублікованому на Gazeta.ua інтерв'ю Центру спільних дій.

"З одного боку, у Зеленського необмежена влада. Він перший президент, політична сила якого має монобільшість у парламенті і може ухвалювати будь-які рішення. Він повністю контролює уряд та всі силові структури. Намагається встановити контроль над антикорупційними органами, які мають бути незалежними. Своєю судовою реформою він хоче взяти під контроль суди. Ця тяга до монополізації влади та авторитаризму є небезпечною для країни", - каже Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не може піднятися над особистими комплексами – Гарань

З іншого боку у влади - відсутність реального бачення стратегії розвитку України, європейської та євроатлантичної інтеграції, як повинна працювати влада, як протистояти агресії, говорить колишній чиновник.

"Тобто прийшли люди, які не знають, як працює система, й ігнорують те, що повинно балансувати її. Або твоя діяльність базуватиметься на законах і Конституції, або бажання підлаштувати Конституцію і закони під свою діяльність призведе до колосальної кризи, як це було в Кучми і в Януковича", - каже екссекретар РНБО.

У рамках проєкту #укрдерждовгобуд до 30-ї річниці Незалежності Центр спільних дій провів серію інтерв'ю про становлення Української держави та інститутів влади.

Більше читайте в інтерв'ю Олександра Турчинова: "З депутатами працював нахрапом. Просто брав та ламав".

Зараз ви читаєте новину «Зеленського тягне до авторитаризму - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі