пʼятниця, 27 січня 2023 02:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Без суперброні, але з новим обладнанням: які M1 Abrams США передадуть Україні

Без суперброні, але з новим обладнанням: які M1 Abrams США передадуть Україні
M1A2 Abrams, які дадуть Україні, отримають новітнє обладнання - і звичайну броню. Фото: Sgt. James Avery

Танки Abrams, які США передадуть Україні, будуть позбавлені новітньої броні зі збідненим ураном, яка робить ці бойові машини фактично невразливими для протитанкової зброї та більшої частини номенклатури танкових снарядів.

Однак модифікація M1A2, яку отримає Україна, буде оснащена новітнім обладнанням, яке перевершує оснащення старіших американських M1 Abrams, повідомило видання Politico.

Так, наголошується, що M1A2 Abrams має значно складнішу оптику і системи управління, ніж M1A1; останні будуть зняті з озброєння в найближчі роки. Серед іншого, обладнання M1A2 допомагає екіпажу контролювати поле бою з більшою ефективністю, відстежуючи дружні підрозділи та техніку, визначаючи позиції противника та обробляючи запити від союзників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії час хвилюватися – колишній голова ЦРУ висловився про роль танків Abrams

Однак при цьому 31 M1A2 Abrams, які отримає Україна, передадуть з іншим типом броні. Секретна американська броня зі збідненим ураном постачатися не буде, оскільки законодавство США суворо забороняє експорт таких машин, пояснило виданню джерело в Пентагоні.

25 січня президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден оголосив про надання Україні танків. Всього США передадуть українським Збройним силам 31 танк M1 Abrams - танковий батальйон.

При цьому на обіцяне озброєння доведеться чекати досить довго; оскільки танки Abrams - досить складна машина, доведеться змиритися з тим, що в Україну до весняного наступу їх не привезуть.

Зараз ви читаєте новину «Без суперброні, але з новим обладнанням: які M1 Abrams США передадуть Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі