пʼятниця, 04 березня 2011 09:40

Без декларування видатків чиновників реформи неможливі - експерт

Без декларування видатків чиновників реформи неможливі - експерт

Без ухвалення антикорупційного закону будь-які соціальні реформи неможливі.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Тільки ухвалення цього закону дасть йому можливість проводити реформи. В іншому випадку всі благі намірі, навіть, якщо Тігіпко напише геніальні закони і Житловий і Трудовий кодекси, все це буде впиратися в такі речі, які не дозволять отримати позитив", - підкреслив експерт.

При цьому Бала зазначив, що в документі має бути присутня норма про обов'язкове декларування витрат державних чиновників та родичів.

"Це буде перший запобіжник. Другий - зменшити контакт чиновників з людьми, тобто комп'ютерізація, hi-tec, інтернет, щоб отримувати документи, не платити гроші і нікуди не ходити", - додав Бала.

Відповідаючи на питання про заборону чиновникам отримувати подарунки на суму понад половина від мінімальної зарплати, експерт зазначив, що в разі введення норми про декларування видатків питання вартості подарунків втратить актуальність.

"Я би не робив на цьому наголос. Безумовно, на рівні президентів треба з цим щось робити. Коли вони це все(видатки-Ред.) будуть декларувати та будуть змушені це все показати, тому вони не будуть купувати настільки дорогі подарунки", - резюмував Віталій Бала.

Нагадаємо, що напередодні Верховна Рада відклала ухвалення антикорупційного законопроекту президента Віктора Януковича. Між тим, в ефірі одного з українських телеканалів нардеп Юрій Мірошниченко заявив, що опозиція просила "регіоналів" вилучити з документу норму про декларування видатків чиновників.

Зараз ви читаєте новину «Без декларування видатків чиновників реформи неможливі - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі