середа, 02 березня 2011 09:16

Литвин пророкує, що корупцію ось-ось придушать

Литвин пророкує, що корупцію ось-ось придушать

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин прогнозує, що закон про засади запобігання і протидії корупції в Україні буде обов?язково ухвалений, адже "відступати далі нікуди".

Як повідомила прес-служба ВР, Литвин зазначив, що багато хто з депутатів будуть проти цього закону, "але вони будуть голосувати, бо діватися нікуди".

За його словами, законопроект планується розглянути у сесійній залі у нинішній четвер за повною регламентною процедурою з розглядом усіх поправок та постатейним голосуванням.

Керівник парламенту зазначив, що до тексту законопроекту внесено 432 поправки, частина з яких не враховані або враховані частково.

Литвин наголосив, що у четвер буде роз?яснюватися зміст кожної статті, аби народні депутати розуміли, за що вони голосують, і щоб люди також зрозуміли суть документу.

"Громадяни повинні знати про відповідальність як тих, хто бере хабар, так і тих, хто його дає", - пояснив він.

При цьому спікер не виключив третього читання цього законопроекту, аби врахувати усі зауваження, і спрогнозував, що закон "буде прийнято неодмінно".

"Відступати далі нікуди, треба придушити це зло - корупцію", - наголосив Литвин, додавши, що навіть "найбільш "драконівський" закон не змінить ситуацію, доки не зміниться атмосфера у суспільстві".

Нагадаємо, лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов також не виключив варіант, що 3 березня антикорупційний закон буде прийнятий. У той же час, він назвав такий сценарій розвитку подій малоймовірним.

Зараз ви читаєте новину «Литвин пророкує, що корупцію ось-ось придушать». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі