середа, 02 березня 2011 16:31

Антикорупційний закон доб'є опозицію?

Антикорупційний закон доб'є опозицію?

Якщо наявний законопроект про боротьбу із корупцією буде завтра прийнято, він полегшить владі боротьбу проти опозиції в Україні.

Таку думку висловив народний депутат від "Нашої України" Юрій Ключковський.

Зокрема, відповідаючи на прохання зпрогнозувати, чи буде завтра прийнято антикорупційний законопроект, Ключковський зазначив: "Я не належу до більшості, я не є "тушкою". І тому я не знаю, чого хоче машина голосування у Верховній Раді", - сказав нардеп.

На його думку, якщо цей закон буде все-таки прийнято, він вплине суттєво на боротьбу проти опозиції в Україні.

"Адже він недолугий, недопрацьований, непродуманий, юридично малограмотний. Його приймають, щоб ним можна було маніпулювати і переслідувати того, кого треба, і не чіпати того, кого не треба", - додав "нашоукраїнець".

Парламентарій уточнив, що у законопроекті немає однозначного регулювання більшості питань, яке б документ мав передбачити.

"Він навпаки створює різні хитрі питання, коли за певні речі можна й учителя притягати до відповідальності на основі цього закону. При чому є такі речі, які до корупції не мають жодного відношення", - сказав опозиціонер.

Зокрема, він порадив відкрити цей законопроект і почитати у ньому визначення корупції.

"Загалом, корупція - це соціальне явище. А відповідно до цього законопроекту корупція - це конкретна дія конкретної особи. Навіть на такому рівні немає розуміння, про що законопроект. А що вже говорити про решту деталей? Абсолютно переплутані поняття "службові особи", "посадові особи", особи, які отримують зарплату з бюджету, особи, які працюють на громадських засадах... Все змішано до купи, і дуже несерйозно зроблено. Я не вірю, що це робилось через низький рівень кваліфікації, і думаю, що це зроблено навмисно, аби потім маніпулювати цим законом", - резюмував Ключковський.

Нагадаємо, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив сподівання, що у четвер, 3 березня, Верховна Рада розгляне і прийме в цілому закон про боротьбу з корупцією в країні. Він також висловив упевненість в тому, що прийняття цього антикорупційного документа покладе початок серйозної боротьби з корупцією в країні.

Зараз ви читаєте новину «Антикорупційний закон доб'є опозицію?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі