четвер, 11 липня 2024 13:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Бербок жорстко розкритикувала "мирні візити" Орбана

Бербок жорстко розкритикувала "мирні візити" Орбана
Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок розкритикувала поїздки прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Росії та Китаю. Фото: eastnews.ua

"Мирні візити" прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до країни-агресорки Росії та Китаю не відображають позиції Європейського Союзу.

Про це очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила інтерв'ю CNN.

"Кожна країна в ЄС знає, що у сфері зовнішньої політики та політики безпеки відповідальність лежить не на головуванні в Єврораді, яке триває всього пів року, а на високому представнику ЄС із зовнішньої політики", - пояснила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина назвала Трампа єдиним шансом на мир в Україні

Німецька дипломатка наголосила, що Орбан під час поїздки до Москви фактично закликав Україну припинити себе захищати.

"Такі заяви, сказані жертві агресії, порушують не лише мирний порядок ЄС, а й Статут ООН", - обурилася Бербок.

Тим часом у Пекіні Орбан не закликав Китай припинити підтримувати загарбницьку війну РФ проти України, наголосила міністерка ФРН.

"Це, очевидно, чітко вказує, що це не зовнішня політика ЄС. Інколи замислюєшся над его, особливо деяких чоловіків", - підсумувала вона.

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан надіслав голові Європейської ради Шарлю Мішелю секретний лист. У ньому він, зокрема, розповів про впевненість російського диктатора Володимира Путіна у поразці України.

Лист датований 5 липня та відправлений з Азербайджану, куди Орбан вирушив після зустрічі з Путіним. Документ не призначений для широкої публіки. Журналісти отримали його від європейського чиновника. Його справжність підтвердили ще два чиновники ЄС. Орбан у ньому скупо згадує позицію Володимира Зеленського, але докладно переказує погляди Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Бербок жорстко розкритикувала "мирні візити" Орбана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі