середа, 18 червня 2014 10:11

"Батьківщина" підтримує саморозпуск Ради - Бригинець

"Батьківщина" підтримує саморозпуск Ради - Бригинець
operkor.net

Фракція "Батьківщина" вирішила підтримати проект фракції УДАР про саморозпуск Верховної Ради.

Про це у своєму Facebook повідомив нардеп від фракції "Батьківщина" Олександр Бригинець.

"Ми критично ставимося до проекту постанови УДАРу про саморозпуск парламенту, тому що в ньому не враховані речі, про які я писав тільки що, але вирішили його підтримати, бо це позиція президента, і позиція колег по коаліції", - повідомив Бригинець.

Раніше у своєму Facebook він написав, що Рада має саморозпуститися, але за умови, що на дострокових виборах буде заборонено в неї балотуватися всім нинішнім нардепам.

Крім того, за його словами, розглядаються та додаткові умови: встановлення миру, заміна ЦВК, новий закон про вибори, зміни до Конституції і прийняття закону про люстрацію.

"Це дуже довгий шлях. Та й поняття - саморозпуск в Конституції не значиться. Тому я за розпуск конституційним шляхом - всі три партії колишньої опозиції повинні вийти з коаліції, а нова не створюється... В цей час Рада працює і приймає закони до виборів нової ВР, у тому числі може бути прийнятий закон про люстрації, новий закон про вибори і змінений ЦВК. Встановлення миру має статися - думаю, армія про це подбає. А от зміни до Конституції повинні бути відкладені до мирних часів... Це зробить новий парламент", - зазначив Бригинець.

"У разі мажоритарки, а не пропорційної системи, ми не зможемо обрати близько 50 депутатів - у тому числі 11 нардепів в Криму. Це не дуже добре. Не хотілося б, щоб ВР була без нардепів з Криму, Донецька, Луганська... А ось пропорційна система передбачає інший механізм - в списки можуть увійти представники і "гарячих" регіонів", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" підтримує саморозпуск Ради - Бригинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі