неділя, 10 квітня 2011 13:27

"Батьківщина" оскаржуватиме у КСУ "закон проти Тимошенко"

"Батьківщина" оскаржуватиме у КСУ "закон проти Тимошенко"

Фракція "БЮТ-Батьківщина" оскаржуватиме у Конституційному суді ухвалений закон про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу щодо ознайомлення обвинуваченого з матеріалами справи.

Як повідомила партійна прес-служба, про це заявив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін.

За його словами, даний закон порушує статтю 63 Конституції та обмежує права обвинуваченого та захисника щодо ознайомлення матеріалами кримінальної справи.

Політик нагадав, що фракція виступала категорично проти цього закону, який "Партія регіонів намагається ухвалити під свою відпрацьовану судову систему". "Їм залишилось тільки колючим дротом загородити всю країну", - сказав Кожем'якін.

Нардеп зазначив, що "Партія регіонів ухвалила цей закон за допомогою тушко-фаршованих хлопців з групи "Реформи заради грошей".

"Бютівець" підкреслив, що цей закон ухвалений конкретно під лідера опозиції Юлію Тимошенко, для того, щоб її засудити, а потім його відмінити.

На його думку, цей закон повторює радянський КПК 1960 року, коли слідчому надавалося право обмеження в строках ознайомлення кримінальної справи.

Нагадаємо, Верховна Рада обмежила термін ознайомлення обвинуваченого з кримінальною справою.

За відповідний законопроект, внесений нардепами Ігорем Рибаковим та Володимиром Каплієнком, про внесення змін до кримінально-процесуального кодексу 8 квітня проголосувало 263 нардепа.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" оскаржуватиме у КСУ "закон проти Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі