пʼятниця, 08 квітня 2011 13:30

Рада заборонила Тимошенко та Луценко довго читати свої справи

Рада заборонила Тимошенко та Луценко довго читати  свої справи

Верховна Рада обмежила термін ознайомлення обвинуваченого з кримінальною справою.

За відповідний законопроект внесений нардепами Ігорем Рибаковим та Володимиром Каплієнком про внесення змін до кримінально-процесуального кодексу проголосувало 263 нардепа.

Під час розгляду законопроекту, з нього було вилучено усі поправки, які були внесені опозицією. Це відбулося після того, як перший віце-спікер Адам Мартинюк поставив їх на підтвердження. У свою чергу, сесійна зала не підтримала пропозиції опозиціонерів.

"Я маю на це право", - пояснив свою дії заступник Литвина.

У свою чергу, представники опозиції заявили, що законопроект порушує права людини і спрямований проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Ухваленим законом передбачається, що в разі зволікання ознайомлення з матеріалами справи обвинуваченим чи його захисником слідчий за погодженням із прокурором або прокурор вносять до суду за місцем провадження слідства подання, яке суддя розглядає і своєю постановою може визначити строк, протягом якого обвинувачений і його захисник повинні ознайомитися з матеріалами справи і заявити клопотання.

Після завершення терміну, розгляду документу захисник та обвинувачений вважаються ознайомленими з матеріалами кримінальної справи.

При цьому подача апеляції не зупиняє виконання постанови судді.

Зараз ви читаєте новину «Рада заборонила Тимошенко та Луценко довго читати свої справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі