вівторок, 13 травня 2008 08:33

Балога побачив у діях БЮТівців методи Медведчука і назвав їх пігмеями

Балога побачив у діях БЮТівців методи Медведчука і назвав їх пігмеями
Глава секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що намір БЮТ блокувати парламент заради розгляду питання про ФДМ може призвести до розвалу коаліції.

"Складається враження, що БЮТ діє одноосібно, без врахування думки партнера по коаліції - блоку НУНС, явно нехтуючи позицією найбільшої фракції Партії регіонів, хоче крутити всім парламентом, як заманеться", - заявив Балога, слова якого наводить прес-служба.

"Це нагадує методи діяльності парламентської більшості у 2002-04 роках під художнім керівництвом Віктора Медведчука. Ефективність її також відома. Тому нині бютівський егоцентризм загрожує обернутися руйнівними наслідками для цього складу Ради – як за змістом, так і за формою", - зазначив він.

"Адже не лише буде розбита єдність демократичних сил у ВР, яка хоча б залишається формальною доти, поки діє коаліційна угода. Під ризиком розпаду опиняється сама парламентська більшість", - додав глава секретаріату президента.

"Наслідки цього для політичної ситуації, демократичної перспективи країни будуть дуже і дуже негативні. БЮТ має розуміти свою особисту відповідальність за такий розвиток подій", – наголосив Балога.

Керівник Секретаріату відзначив, що у вівторок коаліція проходитиме перевірку на міцність і здатність до ефективної роботи згідно з підписаною угодою.

"БЮТ, очевидно, остаточно підтвердить свою ідентифікацію: або ця політична сила неухильно дотримуватиметься коаліційних домовленостей, і тоді питання Фонду держмайна буде розглянуто в порядку загальної черги, або ж вона катапультується з коаліції, оскільки НУНС, принаймні в частині "Нашої України", не підтримує деструктивну позицію бютівців", - зазначив він.

Балога зазначив, що однією з ознак намагання БЮТ ухилитися від виконання коаліційної угоди є численні закиди й образливі заяви "біло-сердечних" депутатів щодо президента.

"Це не принциповість, не геройство, не чесність і не відвертість. Це боягузливе хамство, з великими домішками безкультур"я та пігмейства. Ганебно чути ці кпини від тих, кому президент відкрив шлях у політику. Упевнений, що громадськість вже дала належну оцінку таким проявам короткої пам"яті та неповаги", - заявив Балога, пише  Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Балога побачив у діях БЮТівців методи Медведчука і назвав їх пігмеями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі