понеділок, 12 вересня 2011 17:01

Азаров розповів, що Тимошенко "вже не конкурент, а жінка минулого"

Азаров розповів, що Тимошенко "вже не конкурент, а жінка минулого"

Європейська критика процесу проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко необгрунтована. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в інтерв'ю виданню Le Figaro.

"У 2009 році Тимошенко один на один з російським прем'єр-міністром Володимиром Путіним підписала угоду про ціни на постачання газу з Росії в Україну, яке завдає шкоди економічним інтересам країни. Для цього вона підробила документи. Цю угоду не було схвалено ні Кабінетом Міністрів, ні компанією "Нафтогаз", - підкреслив Азаров.

Він запевнив, що "в політичному плані пані Тимошенко - вже не конкурент, а жінка минулого", повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Коментуючи газову суперечку з Росією, прем'єр-міністр України зазначив, що ярлики "проросійських" політиків на них з Януковичем навісили їх противники.

"Ми з президентом не новачки в політиці, і ми завжди будемо захищати інтереси України. Погіршення відносин, про який ви говорите, може бути пов'язаний зі складною політичною обстановкою в країні, з тим фактом, що нас критикує Європейський Союз, а це дозволяє російським керівникам вважати, ніби ми ослаблені і вони можуть цим скористатися, ставлячи нам ультиматуми. У міжнародних відносинах подібні підходи неприпустимі", - сказав він.

Азаров заявив, що не бачить зв'язку між зниженням цін на російський газ і вступом України до Митного союзу.

"Європа теж нам пропонує приєднатися до зони вільної торгівлі. Однак вона не висуває таких умов. На відміну від вищезгаданих країн (членів Митного союзу), України - член СОТ, що накладає певні зобов'язання. Як Росія може вимагати, щоб ми продовжували виконувати газові контракти , що завдають нам шкоди, і одночасно зобов'язувати нас вступити до Митного союзу, заради цього розірвавши десяток інших контрактів, що пов'язують нас із СОТ? " - сказав Азаров.

Прем'єр-міністр зазначив, що оренда бази Чорноморського флоту РФ в Севастополі була продовжена тому, що в України не було іншого вибору.

"Казна була порожня, становище гірше, ніж у Греції сьогодні, співпрацю з МВФ перервано. У цих умовах ми не могли дозволити собі фінансувати підвищення тарифів, нав'язане нам в рамках угоди, підписаної Тимошенко. Тоді ми звернулися до російської влади, і було знайдено це рішення. Сьогодні ми підтверджуємо свою відданість партнерським взаєминам з Росією, з якою нас пов'язує спільна історія і щодо якої ми ніколи не проводили ворожу політику. Але я повторюю, що наш шлях до євроінтеграції - це наш стратегічний вибір", - підсумував Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розповів, що Тимошенко "вже не конкурент, а жінка минулого"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі