неділя, 27 червня 2010 17:24

Азаров запропонує Росії "взяти на себе" проблеми Севастополя

Азаров запропонує Росії "взяти на себе" проблеми Севастополя

Прем'єр-міністр України Микола Азаров має намір порушити перед російським урядом ряд питань, пов'язаних з перебуванням ЧФ РФ в Україні, зокрема, у Севастополі.

Про це він сказав журналістам під час свого робочого візиту до Севастополя.

"З урахуванням того, що перспектива по Чорноморському флоту визначена, скажімо, років на 30, то й гроші повинні вкладатися, виходячи з перспективи. Ось ці проблеми ми обов'язково з російським керівництвом завтра обговорюватимемо", - відзначив він.

За твердженням прем'єр-міністра, під час його візиту до Севастополя попередньо ці проблеми були обговорені з головою Севастопольської міської державної адміністрації Валерієм Саратовим.

"Ми будемо говорити (під час зустрічі з Володимиром Путіним) про розвиток міста Севастополя, про розвиток його інфраструктури. Ось, наприклад, морський трамвай, який з'єднує дві частини міста. Чи треба розповідати, що всі катери вийшли з ладу... Житло треба будувати? Треба. Очисні споруди треба будувати в Севастополі? Треба. Тобто, дуже багато проблем, у вирішенні яких уряд готовий брати участь, але, оскільки тут кілька десятків тисяч військовослужбовців, членів їх сімей, які пішли на пенсію, то і російський уряд має взяти частину проблем на себе ", - зазначив Азаров.

Прем'єр-міністр України також заявив, що підписані угоди про продовження базування Чорноморського флоту Російської Федерації позитивно вплинули на розвиток економіки в Україні.

"Безумовно, вплинули... Цілком очевидний факт, у нас активізувалася робота металургії, вугільної промисловості. У принципі, ринок почав оживати. Видно за усіма параметрами. Звичайно, проблема зниження ціни на газ не вирішує всіх проблем абсолютно, не закриває всі питання, від яких залежить розвиток економіки, але те, що зроблено потужний імпульс, безумовно ", - сказав Азаров.

Раніше, 24 червня, міністр оборони України Михайло Єжель повідомив, що Київ готовий вести з Москвою переговори з питання переозброєння Чорноморського флоту РФ, що базується в Криму.

Нагадаємо, прем'єр-міністри Росії й України Володимир Путін і Микола Азаров домовилися зустрітися 28 червня у Москві.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Азаров запропонує Росії "взяти на себе" проблеми Севастополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі