пʼятниця, 11 листопада 2011 19:24

Азаров домовився з ЄС про все, окрім європерспективи

Азаров домовився з ЄС про все, окрім європерспективи

Угода про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Європейським Союзом практично готова, а в Угоді про асоціацію є спірний момент - Київ наполягає на згадці європерспективи, заявляє прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Кілька годин тому мені подзвонили з Брюсселю і повідомили, що документ про створення зони вільної торгівлі між Україно та ЄС практично готовий. Україна пішла на всі розумні компроміси", - сказав він на зустрічі з делегацією німецьких парламентаріїв у п'ятницю в Києві.

"Завершено відпрацювання тексту Угоди про політичну асоціацію, залишився один спірний момент - Україна наполягає на згадуванні в тексті про свою європейську перспективу", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та ЄС домовилися про зниження мита до нуля для секон-хенду

За словами Азарова, Угода про зону вільної торгівлі з ЄС не повністю задовольняє Україну.

"Ми бачимо і мінуси, і плюси. Але плюси більш значні", - підкреслив він.

"І тому ми прийняли рішення, що в історичній перспективі договір про вільну торгівлю зіграє велику позитивну роль для розвитку нашої економіки і європейської інтеграції", - заявив Азаров.

Прем'єр виклав німецькій делегації позицію української сторони щодо фіксації в тексті Угоди про асоціацію з ЄС перспективи членства України в Євросоюзі і попросив їх донести цю позицію керівництву Німеччини та ЄС.

"Наша позиція проста. Нам належить досить тривалий період розвитку країни, її модернізації, ухвалення цілої низки структурних рішень, які дозволять відповідати тим стандартам, які зараз діють в ЄС. Звичайно, ми це будемо робити заради модернізації своєї країни. Виникає питання: коли Україна все це виконає, чому їй буде відмовлено в приєднанні до ЄС? ", - заявив Азаров.

Він зазначив: "Документ про політичну асоціацію з ЄС є історичним. Як наші співвітчизники поставляться до президента і керівництва країни, які втратили цей важливий момент з політичної угоди?".

Раніше повідомлялося, в Європарламенті не планують відмовлятись від переговорів про асоціацію з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Азаров домовився з ЄС про все, окрім європерспективи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі