пʼятниця, 26 квітня 2013 13:03

Яворівський підозрює, що українці замість референдуму боротимуться з колорадським жуком

Яворівський підозрює, що українці замість референдуму боротимуться з колорадським жуком
Володимир Яворівський наголосив, що влада спеціально обрала для проведення референдуму середину серпня. Фото: mediasapiens.ua

Від завершального мітингу акції "Вставай, Україно!", що пройде 18 травня в Києві, залежатиме можливість проведення всеукраїнського референдуму.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат від "Батьківщини" Володимир Яворівський.

"У цій ситуації є такий часовий, психологічний та політичний "вододіл" - 18 травня. Можуть бути різні версії. Якщо на мітинг в Києві буде отримана відповідь, спить Україна чи вже прокинулася, буде одна розв'язка. Тобто якщо на акцію вийде 50-80 тисяч людей, тоді можна заспокоїтися. Бо не буде ніякого референдуму. Влада просто побоїться його проводити, адже 18 травня однією з вимог прозвучить - ні в якому випадку не проводити антиконституційного референдуму", - зауважив він.

За його словами, якщо буде "осічка", а українці подумають: "Що я один можу змінити?" і залишаться "на печі", не виключено, що влада буде фальшувати референдум.

"Маємо цьому точкові докази. Працює Центральна виборча комісія, штаби. Коли проходять президентські вибори, роботу виконує величезна команда кожного кандидата - контролює виборчі дільниці. На парламентських виборах на дільницях працюють спостерігачі. А от під час проведення референдуму комісії формувати районні адміністрації, які виставлятимуть тільки своїх людей. Персональної зацікавленості в контролі фактично не буде. Тому сфальшувати такий референдум дуже легко. Ми пам'ятаємо, як Леонід Кучма вже такий проводив. Але йому тоді вистачило здорового глузду тільки полякати результатами референдуму, а на імплементацію у Верховній Раді він не пішов", - наголосив політик.

Депутат наголосив, що влада спеціально обрала для проведення референдуму середину серпня, адже це мертвий політичний сезон.

"Так у всьому світі. Україна тут не виключення - колорадський жук, пляж, рибалка. Тому в цій ситуації висить перевернутий знак запитання, як гострий гак, за який можуть зачепити країну", - зазначив він.

Яворівський нагадав, що у парламенті знаходиться його законопроект про відміну закону про референдум, але зізнався, що сумнівається в тому, що Партія регіонів за нього проголосує. Однак нардеп впевнений, що це питання треба піднімати у сесійній залі, аби подати такий важливий сигнал суспільству.

Зараз ви читаєте новину «Яворівський підозрює, що українці замість референдуму боротимуться з колорадським жуком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі