середа, 07 грудня 2022 03:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Атака на "Енгельс" та "Дягілєво" зганьбила російську ППО на весь світ – експерт

Атака на "Енгельс" та "Дягілєво" зганьбила російську ППО на весь світ – експерт
Якщо РФ продовжить просувати наратив про "Стриж", вона зганьбиться ще сильніше, ніж зганьбилася вже. Фото: t.me/lachentyt

Атака безпілотників на російські бази стратегічної авіації "Енгельс" та "Дягілєво" в Саратовській і Рязанській областях РФ зганьбила протиповітряну оборону росіян на весь світ - з'ясувалося, що РФ не в змозі належним чином прикрити навіть найважливіші об'єкти.

А спроби РФ звинуватити Україну в застосуванні старого радянського БПЛА Ту-141 "Стриж" тільки ще сильніше ганьблять РФ, написав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в Telegram.

Коваленко зазначив, що" Стриж", про який заявив спікер Міноборони РФ Ігор Конашенков - це старий радянський БПЛА, поставлений на озброєння в 1979 році, і в самій Росії давно списаний.

"Не знаю, в курсі генерал-словоблуд щодо того, що "Стриж" це радянський, відсталий та примітивний БПЛА розміром практично з F-16, що гуде, як провісник Апокаліпсиса, чи ні, але своїм перлом він лише зганьбив російську ППО" - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон: США не збираються заважати Україні розвивати озброєння для дальніх ударів

Коваленко також зазначив, що Конашенков по суті дискредитував російську армію своєю заявою - виходить, що старий БПЛА радянських часів спокійно залітає в російський повітряний простір, без перешкод пролітає понад 700 км і успішно атакує стратегічний об'єкт ядерної тріади. Міжнародні ж спостерігачі в цій ситуації побачили повну ганьбу ППО Росії - значно гірше, ніж це було в Сирії, Лівії та Вірменії.

"Російське ППО? Покупців цього мотлоху вітаю з їхнім капіталовкладенням. Але головне не привітання. Головне, що тепер про це знають всі! Абсолютно всі" - резюмував експерт.

У російському Міноборони повідомили, що вранці 5 грудня Україна намагалася безпілотниками атакувати російські аеродроми "Дягілєво" та "Енгельс". На обох аеродромах дислокується Дальня авіація РФ. Під Рязанню розташований аеродром "Дягілєво", в Саратовській області – "Енгельс".

Окупанти стверджують, що безпілотники вдалося перехопити та вони "частково пошкодили обшивку корпусу двох літаків". У Міноборони РФ заявили, що в результаті цього троє російських військових загинули, четверо отримали поранення.

У Повітряних силах України, коментуючи подію, не підтвердили, але й не спростували причетності України до цієї "бавовни". Водночас речник відомства Юрій Ігнат припустив, що, ймовірно, плани окупантів щодо ракетних атак на Україну дещо змістяться через "бавовну".

Зараз ви читаєте новину «Атака на "Енгельс" та "Дягілєво" зганьбила російську ППО на весь світ – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі