пʼятниця, 08 грудня 2023 02:26

Вірменія і Азербайджан домовились про обмін полоненими

Вірменія і Азербайджан домовились про обмін полоненими
Арменія і Азербайджан обміняються полоненими. Фото: ВВС

Азербайджан та Вірменія домовилися про обмін військовополоненими.

Вони також будуть прагнути врегулювати відносини між країнами, йдеться у спільній заяві апарату прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна та президента Азербайджану Ільхама Алієва.

"Обидві країни згодні з тим, що існує історична можливість досягти довгоочікуваного миру в регіоні", - йдеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чергові переговори між Вірменією та Азербайджаном відбудуться в Ірані - ЗМІ

В результаті переговорів було досягнуто домовленості про те, що Баку звільняє 32 вірменських військовослужбовців, а Єреван - двох азербайджанських військових.

Також як жест доброї волі Вірменія підтримала заявку Азербайджану на проведення 29-ї сесії Конференції сторін рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP29) і зняла свою кандидатуру.

Азербайджан, своєю чергою, як жест доброї волі підтримав кандидатуру Вірменії, висунуту в члени Бюро Східноєвропейської групи держав СОР.

Країни також продовжать обговорення питання щодо реалізації додаткових заходів для зміцнення довіри, які будуть реалізовані у найближчому майбутньому.

19 вересня Азербайджан оголосив про антитерористичні заходи локального характеру у Нагірному Карабасі. Вірменія відмовилася спрямовувати туди свою армію.

А наступного дня так звана влада Нагірного Карабаху заявила про припинення вогню - всі території відійшли Азербайджану. Таким чином завершився конфлікт навколо території Нагірного Карабаху.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія і Азербайджан домовились про обмін полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі