понеділок, 06 лютого 2023 19:52

Арахамія про нове керівництво митниці: "Кандидатів немає"

Арахамія про нове керівництво митниці: "Кандидатів немає"
Давид Арахамія каже, що поки не можуть знайти голову Держмитниці. Фото: eastnews.ua

Жоден з українських чиновників зараз не висловив бажання очолити Державну митну службу.

А раніше таких охочих було багато, розповів в інтерв'ю Forbes глава парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія.

Він також сказав, чому відносно довго не звільняли з посади виконувача обов'язків голови Держмитниці В'ячеслава Демченка.

"У нього був "базовий імунітет" після призначення. Це людина з найчистішою репутацією. Раніше він очолював прикордонну службу. У мене немає даних, що він брав участь у будь-яких схемах. Але для того, щоб наводити лад на митниці, недостатньо бути просто чесною людиною", – заявив Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анонсованого Арахамією звільнення на митниці не відбулося – нардеп

Влада має концептуальне розуміння, що робити з Держмитницею, яка за останні кілька років пережила зміну шести керівників.

"Концепція є, вона, до речі, близька до того, що свого часу пропонував Максим Нефьодов. Я розумію митницю в її нинішньому стані як повністю феодальну структуру. Тобто коли навіть фігура начальника обласної митниці не відіграє такої ролі, як начальник зміни. Тому змінити ситуацію можна тільки інституційно", – вважає Арахамія.

Розглядають практику, коли розмитненням вантажів займається митник з іншого регіону. Також ширше впровадження системи електронного контролю та підвищення відповідальності за роботу сканерів, які часто не працюють.

Кабінет міністрів звільнив керівництво Державної митної служби. З посади виконуючого обов'язки голови Держмитслужби звільнили Вячеслава Демченка. Також уряд звільнив заступників Демченка – Олександра Щуцького та Руслана Черкаського.

Зараз ви читаєте новину «Арахамія про нове керівництво митниці: "Кандидатів немає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі