вівторок, 12 березня 2024 03:10

Апеляційний суд залишив без змін рішення щодо Князєва

Апеляційний суд залишив без змін рішення щодо Князєва
Рішення щодо ексголови Верховного суду Всеволода Князєва залишили в силі. Фото: Суспільне

Апеляційний суд залишив у силі рішення Печерського районного суду Києва щодо ексголови Верховного суду Всеволода Князєва.

Рішення у справі про оренду квартири у столиці на 133 квадратні метри за 1000 гривень на місяць остаточне і оскарженню не підлягає, повідомляє Центр протидії корупції.

За даними прокурорів, Князєв із листопада 2021 винаймав чотирикімнатну квартиру у центрі Києві за 1000 гривень на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цей раунд ми програли Росії всуху" - чому і як поновлюють на посадах росіян і зрадників

У суді він сказав, що орендував житло за $1100, а договір на 1000 гривень стосувався паркомісця для авто.

За інформацією НАЗК, Князєв порушив закон "Про запобігання корупції", отримавши подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі (Липки) Києва площею 133 кв.м за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла.

Ексголова ВС має сплатити штраф у розмірі 2 550 гривень з конфіскацією подарунку в 906 600 грн.

15 травня 2023 року НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного суду. Правоохоронці затримали чинного голову Верховного суду Всеволода Князєва та вилучили $2,7 млн.

Також голові Верховного суду Князєву та його спільникові - адвокату повідомили про підозру у справі щодо отримання хабаря.

Пленум Верховного суду висловив недовіру Князєву, його достроково позбавили статусу голови суду. 18 травня Князєва арештували.

Зараз ви читаєте новину «Апеляційний суд залишив без змін рішення щодо Князєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі