пʼятниця, 08 квітня 2011 11:46

Янукович збільшив грошову допомогу при народженні дитини

Янукович збільшив грошову допомогу при народженні дитини

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення зміни до закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" № 3164-VI щодо виплати допомоги при народженні дитини. Закон опублікований на офіційному сайті глави держави.

Закон передбачає збільшення грошової допомоги при народженні дитини. Згідно з документом, допомога при народженні дитини нараховується виходячи з розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, встановленого на день народження дитини.

Допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму, - на першу дитину; кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму - на другу дитину; кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму - на третю і кожну наступну дитину. Виплата допомоги здійснюється одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу дитину виплачується протягом наступних 24 місяців, на другу дитину - 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину - 72 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України.

Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада України (ВР) прийняла в другому читанні і в цілому законопроект президента України, що передбачає нарахування допомоги при народженні дитини виходячи з розміру прожиткового мінімуму для дітей. Відповідний проект (№ 7521 від 28.12.2010 р.) "Про внесення зміни до закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" підтримали 300 народних депутатів.

Відзначимо, 17 лютого ВР прийняла за основу відповідний законопроект, що передбачає нарахування допомоги при народженні дитини, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для дітей. Раніше, 28 грудня 2010 р., у ВР був зареєстрований законопроект президента, що передбачає коригування порядку, термінів і суми надання допомоги при народженні дитини.

21 грудня 2010 р. ВР прийняла в цілому законопроект "Про внесення зміни до статті 15 закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" (щодо матеріальної підтримки материнства і дитинства)", що передбачає збільшення загальної суми матеріальної допомоги при народженні дитини.

Зараз ви читаєте новину «Янукович збільшив грошову допомогу при народженні дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі